Koken op trektocht

De Esbit Brander,

Lichtgewicht, makkelijk, goedkoop, en veilig.

esbitburner

door Aafke

Ga je een lange trektocht maken en moet je af en toe iets warm kunnen maken?

Op een trektocht met paard kook je niet, dat kan niet: je kan geen eten en kookspullen meenemen tenzij je een handpaard hebt. Je kan wel een broodje, kaas, harde worst, thee, cup-a-soup, zakjes warme chocomelk, en van die poedermaaltijden of roerei (erg goed!) van die expedietie maaltijden meenemen.

Dus meer dan een paanetje waar je water in kunt koken heb je niet nodig. met  en pannetje kun je zowel thee als een maaltijd bereiden, daarom vind ik een pannetje handiger als een fluitketeltje. Ende deksel van de pan is mijn bord. Zodra je dingen dubbel kan gebruiken op een trektocht moet je daarvoor gaan!

De Esbitbrander is mijn favoriet voor trekken te paard: het is een klein handig lichtgewicht ding, het werkt op brandstof tablestten (dus geen enge, brandbare vloeistoffen in je bagage) en je kan met één tablet een pannetje water laten koken. Nadeel is dat bij harde wind de vlam weggeblazen wordt. Met twee zelfgemaakte zijwandjes van aluminium heb ik dat opgelost.

Het is een doosje, waarin je alvast een doosje met 6 tabletten kan bewaren, en als je hem open klapt (zie foto) heb je een brander voor de tabletten en je zet je pan er gewoon bovenop.

Je kan het kopen bij dump-winkels, en het kost bijna niets, ik geloof dat ik €2,50 voor de mijne betaald heb.

Advertenties
%d bloggers liken dit: