Boeken

NVVR-leden die een fantastisch book gelezen hebben, of juist voor een afschuwlijk boek willen waarschuwen, stellen het boek voor.

Door Marina van Buren

rashidHorsesNeverLieHallo Vrijruiters,
Een tip voor een leuk en leerzaam boek:
‘Een paard is een paard’ en ‘Een goed paard is nooit lelijk’, van Mark Rashid.
Geweldige boeken, van een Amerikaanse paardentrainer die geen heil ziet in de de cowboy-methoden en er met vallen en opstaan achter komt, dan je met begrip en geduld veel meer bereikt. Over het winnen van vertrouwen, samenwerken, etc. Maar niet zweverig!
Sinds ik deze boeken heb gelezen, word ik niet meer ongeduldig of boos als mijn paard weer ‘dom’ loopt te doen. Hij kan het ook niet helpen: we gaan gewoon nog een keertje oefenen!
Ik heb de boeken uitgeleend aan diverse paardenvrienden en -vriendinnen, en allemaal zijn ze heel anders naar hun paard gaan kijken. Gooi de zwepen, sporen en scherpe bitten maar in de vuilnisbak en stop met vechten. Beschouw je paard als en vriend en werk met hem samen.
Groeten,
Marina van Buren.

How to care for your saddle, your horse, and yourself

Ik, Aafke Brouwer, heb een boekje geschreven over westernzadel passen. Wat kan ik ervan zeggen? Het is een geweldig tof boek! Er staat geen overbodige ballast in om maar pagina’s vol te krijgen, maar er wordt kort en krachtig uitgelegt wáár de snags bij het passen van een westernzadel liggen, waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw, of een gebruikt westernzadel, en ook hoe en waar een westernzadel moet liggen op de rug van het paard. Want, helaas, daar zie ik een hoop ellende!

boek-saddlery-voorkant

Een paar van de belangerijkste punten heb ik ook op de pagina ”Handige Tips” geplaatst, met literatuurlijst. In de toekomst zal ik ook andere boeken die goede infromatie bieden op deze pagina voorstellen.

Advertenties
%d bloggers liken dit: