Jan Roxcs in Zwitserland

Hoi zondagsruiters: Aafke en Tarq, Marjanca en Billy, Annelies en Leo,

Hier in Zwitserland wordt ook paard gereden, zelfs op zondagochtend zoals wij dat ook doen. Men gaat hier zeer natuurlijk met deze viervoeters om en stapt heel makkelijk de steile Walliser hellingen op en af, men is dat hier gewend. Wij zitten op ruim 600 meter hoogte in Agarn bij Leuk/Susten op camping Gemmi en de berg achter ons gaat tot ruim 1400 meter. Zelfs onze 192 paardenkrachten sterke Jeep Grande Cherokee tuft probleemloos over een grindpad naar boven. Het weer is hier bijna altijd beter dan in de rest von der Schweiz, dat komt omdat het Rhônedal oost-west ligt en dus de hele dag opgewarmd wordt door de zon, deze opstijgende warme lucht veroorzaakt een soort landklimaat hier, waardoor het extreem droog is op de hellingen, bijvoorbeeld de noordhellingen hebben druiventeelt. Wisten jullie dat er ‘s avonds om 17.00 uur plots een Föhn gaat waaien die Föhn probeert vanuit Italie warme wind over de Simplonpas te verplaatsen en die veroorzaakt daardoor dagelijks een halve storm, die weer na 45 minuten gaat liggen.
Vannacht heeft het zelfs gesneeuwd op de bergen hoger dan 1500 meter, maar overdag bakken we weer lekker in de zon. Dior zal wel een beetje ontevreden zijn daar bij Hetty en Doeke Medema, want het weer bij jullie in Yde/Vries en Eelde blijkt niet zo lekker zomers.
P.S. Dat vorige bericht over die fijnbesnaarde celliste Lotte van Velthoven was nog niet af op één woord na: beluisteren……. schapenredder Domenico Gallo zelf ook cellist ging op die dag een concert bijwonen van deze Lotte. Als jullie ooit zin en tijd hebben om mooie cello-muziek te horen dan moeten jullie eens gaan luisteren naar Lotte van Velthoven cellodocente te Groningen, ook reeds besmet met het paardenvirus.

Advertenties

Eén reactie

  1. De leerlingen van cellodocente Lotte van Velthoven hebben vanavond de sterren van de hemel gespeeld in de Lutherse kerk te Groningen.
    Dior het knapste paard van de Kerkweg te Yde was niet aanwezig maar gaat aanstaande zondag een supertocht maken omdat zijn baasje te veel cello speelt en morgen 13 februari 2011 contrabas gaat spelen in het volksorkest Kalamaika uit Assen in de bibliotheek van Assen.
    Domenico Gallo speelt volgende week dinsdag viool in het Amadeus orkest te Eelde.
    Paardrijden en zingen gaat wel samen, dus de buitenritten worden toch muzikaal ondersteund. Tarc, Billy, Leo en Dior die kunnen het samen heel goed vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: