Dameszadel, Verslag Aafke

Door Aafke

Jaquelien op Krabbe


Het dameszadel weekend van de NVVR was weer helemaal geweldig! De locatie was super, ik heb hem 5 sterren gegeven, zie de Logeer adressen pagina.

De bedden waren comfortabel, uitstekende matrassen, dat zien (voelen) we wel eens anders! De paarden hadden mooie stallen, vooral de open stallen onder de kapschuur waren super mooi. Het appartement was ruim en er was een bad!. Het appartement is eigenlijk voor 8 personen; ze hadden er speciaal voor ons stapelbedden bijgezet. Daardoor waren de kamertjes wat krap. maar er was meer dan genoeg ruimte in de gezelschapsruimte om spullen neer te zetten. De keuken was compact met voldoende aanrechtruimte. Natuurlijk hebben we weer fantastisch zitten bunkeren met al het heerlijke eten van Dorien!

Er waren wat misverstanden met de Dameszadel vereniging, de zadels, en de instructie. Maar daar heb ik zelf als  deelnemer helemaal geen last van gehad. Eerlijk gezegd vind ik dat ik voldoende les gehad heb, want ik ben nog maar net van de spierpijn af!

Het was natuurlijk vanaf de eerste seconde supergezellig, en vergeet niet dat ik daar met mijn nieuwe trailer kon komen omdat Jaquelien 4 dagen met bloed-zweet-en-tranen met mij gebuffeld heeft om de trailer te slopen en weer op te bouwen. (maar dat is een andere post)
Enfin, Wij waren op het weekend! De Tarq kon direkt in een supermooie grote stal, naast Krabbe en Primavera. Ondanks dat het zo’n lekker ding is, en met de mooiste bloedlijnen, waren Krabbe en Primavera niet gecharmeerd van mijn lieveling, en deden erg boos tegen hem.

We hebben een gezellige avond gehad,. Alhoewel de zadels er nog  niet waren om alvast te passen en kijken wie er welk zadel moest hebben, kregen we wel een hele leuke en informatieve demonstratie van Ingrid Helmes.
ik ben heel vroeg opgestaan om mijn kostuum in elkaar te naaien want daar was ik nog niet aan toe gekomen. Na het ontbijt besloten we eerst maar een buitenritje te maken, maar we zijn niet ver gekomen. We moesten veschillende malen wegen oversteken, maar die waren net rivieren van superglibberig ijs! De Tarq was diep gefrusteerd! Hij was in het bos, en wat duidelijk een NVVR-weekend was, en dat betekend toch zeker ”crossen-door-de-bossen”??? Zeker met de race-Lippizaners erbij? En nu glibberden we zoveel in het rond dat zelfs de Tarq begreep dat er niet veel ”Ludicrous-speed” te maken was!
Arme Tarq!

Maar wij hadden ’s middags onze eerste les met dameszadel! Ik had al een paar maal les gehad, maar dat was op manege-paarden, en dat schoot niet veel op vond ik. En ik durf het op stal alleen maar als er niemand in de buurt is!!!! Ik vond het weer zó wiebelig, ik dacht dat ook draven wel buiten mijn mogelijkheden zou liggen, maar 10 minute later draafde ik al vrij vrolijk rond! Heel langzaam want de Tarq gelooft niet in hard werken in de binnenbak, en hij voelde direkt aan dat ik mij in een wat zwakkere positie als normaal bevond.
Maar eigenlijk vond ik dat niet zo erg. We hadden een uitstekende instructrice aan Lieke van der Kemp.

Jaquelien daarentegen heeft de hele bak rondgegaloppeerd en gepiaffeerd op haar perfect getrainde Lippizaner Krabbe! Ik vind het toch wonderbaarlijk hoe goed onze paarden toch maar omgaan met zo’n heel nadere manier van rijden. Ik heb niet veel van de eerste les gezien want ik was mijn jurk aan het naaien (!) maar in mijn les galoppeerde ook Marina al vrolijk rond met Merle. Eienlijk heb van mijn eigen les ook niet veel gezien, want ik was veel te druk bezig met: Recht zitten! Rechterschouder naar achteren! Niet vooroverleunen! Rechterteen naar onderen! Linkerhak naar onderen! Handenstil! Recht zitten! etc. etc. etc….

Gelukkig heeft Dorien wat foto’s op mijn camera gemaakt!

Marina op Stijn.

Vanessa op Gracia

Marina op Stijn

Ik wordt onder vuur genomen door Lieke. Ik zit ook weer helemaal verkeerd! Achter mij zie je Vanessa de bocht door crossen!

Monique op Sietske

Marina op Merle

Ik geef Jaquelien een uitgebreide gezichts behandeling, zodat ze erde volgende dag stralend uitziet voor de photo-shoot!

Deze twee foto’s heeft iemand op mijn camera gemaakt; dat was een leuke verrassing toen ik de foto’s ging bekijken! Alle dameszadels vand de vereniging veilig opgesteld in de gezelschapsruimte.

Onder bewaking van mijn  Killer-attack-dog: Zora
Achter Zora staat mijn naaimachiene, al ingepakt want mij mantel en jurk waren af! 😀

De Tarq met mijn ”Park-saddle”

Dit is ee4n ouderwets dameszadel met nog een halve tweede kruk. je ziet hem onder mijn rechterbeen. Moderne dameszadels hebben alleen de eerste en derdekruk. De derde kruk heet ook wel de ”Leaping head” want door de derde kruk kan je ook springen met een dameszadel.

Aangezien het zo donker was in de bak hadden we besloten de foto’s dan maar buiten te maken, in de buitenbak. Wij wachten buiten de buitenbak op onze beurt. Ik verkneukel me: Ik ben dól op verkleden! De Tarq heeft zijn nieuwste hoofdstel met handgemaakt bit en echte zilveren concho’s aan.

Jaquelien zag er buitengewoon spectaculair uit in haar prachtige paarse fluwelen costuum en Krabbe ingevlochten met goudbrokaat.

De dames op Lippizaners rijden weer terug naar de stal

Ondertussen was mijn zadel er bijna vanaf gegleden… Met mij erop! Zo’n slap singeltje als ik normaal heb kan echt niet op een dameszadel! Gelukkig schoten er direkt hulptroepen erbij om mij te redden.

Zo, dat zat een stuk beter! En ik kan weer lachen. De Tarq laat het allemaal maar over hem heengaan… Het zal wel… Overigens is het behoorlijk fris, maar ik heb het heerlijk warm in mijn mantel!

Voor de echte foto-shoot heb ik hem toch maar uitgetrokken. Tijdens het rijden op dameszadel krijg ik het toch heel erg warm!!!

Hier zie je de tweede kruk goed van mijn parksaddle, wat een erg archaïsche boom heeft. Ik vind het wel cool. Ik vind het een heel mooi zadel, als driedimensionale sculptuur.

De foto’s op mijn eigen camera zijn niet zo scherp, het was de meeste tijd te donker om echt goede foto’s te maken. We wachten dan ook met spanning op de foto’s van de echte fotografen!

Ik hoop dat de andere dames ook hun ervaringen over het weekend willen delen hier en hoe meer foto’s hoe beter!!!

Ik geloof dat we allemaal een erg leuyke tijd gehad hebben, en dat de meesten het dameszadel rijden wel zien zitten!

Advertenties

18 Reacties

 1. Jeetje, wat is die Tarq toch een prachtig, elegant paard!
  Als kokkie van het dameszadelweekend heb ik veel plezier gehad en was ik blij dat ik achter mijn enige recht kon blijven terwijl de anderen de spierpijn kregen.
  Ennuh, Aafke kan heel verleidelijk lachen, als het moet.
  Toch wel een beetje publieksgeil af en toe hoor!

 2. Het doet ons goed zulke warme en goede reacties te horen. Wij hebben er ook erg van genoten.
  Ook voor ons is het heel gezellig om zulke enthousiaste mensen op het terrein te hebben.
  Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar.
  Groetjes Henk Alet en de kids

 3. Dorien, dat zie je helemaal verkeerd! Ik denk aan de Q en dan kan ik idd heel verleidelijk lachen! 😈
  Tarq is heel erg mooi 😀 vind ik ook erg fijn 😀

  Alet, We hebben een heel fijn weekend bij jullie gehad en ik zou graag eens terugkomen met beter weer om ook het bos te kunnen verkennen!

 4. Wat een ontzettend leuk verslag Aafke, je zit bij de shoot echt als een koningin op Tarq, die er gepast arrogant bij kijkt 🙂
  Ik ben ook ontzettend benieuwd naar de foto’s en google regelmatig even, maar tot nu toe met weinig succes.

  Op bokt heeft een klein topic gestaan:
  http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=176&t=1249191
  en vooral Marina (van Stijn) en Hanneke moeten even doorklikken naar dat Album

  Mijn foto’s staan op:
  http://www.bramjan.com/Fotos/Paginas/Weekend_Dameszadel.html

  • Hoi Marielle,

   Hoezo moet ik doorklikken naar dat topic? Staat geen foto van ons in? Zag bij jouw foto’s wel een wat duidelijker exemplaar van Gery dan op onze eigen camera staat 😉
   Vond het jammer dat het niet lukte om met Wis dameszadel te rijden, gelukkig kon ik dan nog uitwijken naar Tinca, maar het is toch anders.

   Enne, Aafke, leuk verslag, het was ook een gezellig weekend.

   • Ik vind het jammer dat er geen foto van Gery op dameszadel op het blog staat! Dat is toch vrij uniek!
    En ik vond het reuze cool van Gery om het te proberen! Wat vond hij er eigenlijk van???

    Op zich vond ik dat de paarden er reuze goed mee omgingen, het parkzadel paste de Tarq niet goed, en toch heeft hij daar braaf mee rondgelopen. Maar het is wel wat hoor, en Wis is niet de makkelijkste!

   • Ga naar:
    http://www.mijnalbum.nl/Album=FIKQODJH

    En dan langzaam naar boven scrollen. Dan kom je eerste “blote” foto’s van Stijn tegen en daarna (na nog een hoop andere paarden) de dameszadelfoto’s.

    Mijn foto’s staan op
    http://www.bramjan.com/Fotos/Paginas/Weekend_Dameszadel.html

    En de eerste is van: jaja, Gery in dameszadel 🙂
    Helaas zijn mijn foto’s niet de beste kwaliteit, mijn cameraatje begaf het een beetje in die kou

    Groet! Marielle

 5. Hee, Marielle! Wat leuk dat jij al foto’s op het internet hebt staan. Die dame die de foto’s op ”mijn album” zou zetten heeft mijn mail adres, en zodra zij de foto’s erop heeft staan zet ik dat adres op het blog, en ook alle adressen van alle andere mensen die foto’s willen delen.

  Hoe vond jij het weekend? Ik vond het ontzettend leuk! Ik moet alleen leren wat minder gespannen te zijn 😉 en wat meer lol te hebben. Ik ga er zeker mee door. Jij zag er schitterend uit in de middeleeuwse jurk op een donkerbruin paard!

  De Tarq is niet arrogant!?! De Tarq is gewoon heel gelukkig en erg tevreden met zichzelf.
  En met mij 😉

 6. Aafke,

  Wat een geweldig leuk verslag zeg! Ik heb er van genoten net zoals het weekend. Was erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar.

 7. Aafke,

  Wat een geweldig leuk verslag zeg! Ik heb er van genoten net zoals het weekend. Was erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar.

  Trouwens, de fotograaf van de voor jou 2 onbekende foto’s ben ik geweest. Nadat ik die foto van Jacqueline en jou had gemaakt, heb ik nog wat “impressie foto’s” gemaakt.

 8. Hee bedankt! dat was zo’n leuke verassing voor mij! 😀

  Alle weekenden zijn leuk, maar deze had toch iets speciaals… Maar dat kan ook omdat ik tegen alle verwachting in en dankzij Jaqueline een (bijna) nieuwe trailer heb en er toch nog heen kon. 😀

 9. Super leuk verslag, van een super leuk weekend!!
  Het heeft wel zn voordelen door met een klein groepje iets te doen!

  Het eten was ook voortreffelijk (ken ook bijna niet anders 😉 )

  En ik vond het super dat (bijna) iedereen zich zo mooi had voorbereid, en uitgedost, voor het foto moment! had ik niet verwacht…

  Ik hoop dat het de volgende keer net zo gezellig is, en net zo gaaf…

  Groetjes Marina

 10. Ah, dat gigantische fotoalbum had ik nog niet gezien 😉
  De foto van Gery wel (en ook gedownload).

 11. Goh, wat zijn er een hoop foto’s van ons gemaakt. Ik ben het overzicht een beetje kwijt geraakt. Maar ja, als er blootfoto’s van Stijn op internet staan, dan moet ik gaan opletten! Wat ik me afvroeg, de Brabantse vriendinnen van Jacqueline hebben ook nog gefotografeerd, is daar ook iets van bekend?

  Marina (van Stijn)

 12. Such a beautiful equipage you are! I wonder where you have bought the green/brown side saddle, the saddlepad and the curb you use at the same picture? Please answer at my email 🙂

  • I have brought the green American Park Saddle as a complete mess, and had it completely restored, the green was it’s original color. The stitching in the seat and knee-pad is an exact recreation of the original stitching.
   I made the bridle myself, the curb was made by a metal artist to my own design is has a thin mouthpiece with a lots of space for the tongue, and I made the saddle pad myself.

 13. Charlotta, I had a look at your site and you have some beautiful outfits yourself! and you a such a good rider! I enjoyed the photo’s and you costumes, and horses so much.

 14. Thank you very much! 🙂 It was pitty that you have not bought your beautiful equipment but now I want try to do them by myself 😉 I just love graceful stitchings and celtic patterns and your outfit is just amazing! I don’t understand the text but your pictures is very nice. Are you from Holland? How developed is the side saddle riding in your country? Have you competions or is it only in horseshows? In Sweden we have nothing, it’s sad…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: